Quick Scan Werkvermogen

3. Quick Scan Werkvermogen

 

Wat en waarom

De Quick Scan Werkvermogen bestaat uit de Work Ability Index (WAI, vragenlijst die het werkvermogen meet) en de maatregelen die worden genomen om uitval en arbeidsongeschiktheid te verminderen of voorkomen. Werkvermogen is de mate waarin iemand zowel geestelijk als lichamelijk zijn of haar werk kan uitvoeren.

 

De WAI is een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst die inzicht geeft in de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers en bevat vragen over onder andere werkvermogen, gezondheid, eventuele beperkingen en vitaliteit. Uit de antwoorden op de vragen komt een score. Hoe hoger de score, hoe beter het werkvermogen. Deze score is een goede voorspeller van de inzetbaarheid van iemand in de eigen functie, nu en in de toekomst.

 

Arbeidsdeskundige

De medewerker krijgt met de WAI een goed zicht op de ontwikkeling van zijn of haar inzetbaarheid. De WAI geeft een krachtig signaal omtrent mogelijke risico’s ten aanzien van continuering van de huidige taken en functie. Indien de medewerker een slecht of matig werkvermogen scoort, geeft dit de medewerker de mogelijkheid zelf te reflecteren op de (loopbaan) toekomst en om, op basis van vrijwilligheid, advies te krijgen van een arbeidsdeskundige en zo nodig zelf keuzes te maken voor een gezonde toekomst. De arbeidsdeskundige adviseert de werknemer hoe het werkvermogen te verhogen, (verder) uitvallen te voorkomen en welke vervolgstappen te nemen, zoals een eventuele gerichte interventie.

 

Wetenschappelijke onderbouwing

De WAI is in de jaren tachtig van de vorige eeuw in Finland ontwikkeld door professor Juhani Ilmarinen, van het Finish Institute of Occupational Health. Finland kreeg dertig jaar geleden al te maken met een vergrijzende beroepsbevolking. Professor Ilmarinen zette de WAI in om leeftijdsbewust beleid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers te stimuleren.

 

Wat biedt Lifework?

Medewerkers worden uitgenodigd om in te loggen op het beveiligde portaal van Lifework met een gebruikersnaam en een wachtwoord. De medewerker vult de vragenlijst in en ontvangt direct een rapport terug met de WAI-score. Medewerkers die een slecht of matig werkvermogen scoren krijgen op vrijwillige basis een adviesgesprek met de arbeidsdeskundige van Lifework. De arbeidsdeskundige stelt tevens een adviesrapportage op.

 

Investering    

De hoogte van de investering in de Quick Scan Werkvermogen is 25 euro excl. BTW per medewerker.

 

Bij een slecht of matig werkvermogen kan op basis van vrijwilligheid een gesprek worden gepland met onze arbeidsdeskundige. Dit consult kost € 270,00 exclusief BTW en reiskosten.

 

Offerte aanvragen of opdracht geven

 

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Contact

Balie 7

4301 GZ Zierikzee

Telefoon: +31 (0)85-273 32 42

Email: info@lifework.nl

Privacyverklaring www.lifework.nl

Copyright 2021 | EVI Groep